BİGEP Nedir?

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi

14.12.2023 85

KAPSAM

Şanlıurfa Valiliği himayesinde ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği halinde yürütülen Şanlıurfa Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP); ilimizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde akademik alanda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerini kapsamaktadır. BİGEP ile Şanlıurfa ilinde akademik başarının artırılması ve desteklenmesi hedeflenmektedir.

GEREKÇE

İlimizde uygulanacak olan BİGEP kapsamında akademik alandaki mevcut durumun belirlenmesi ve iyileştirilmesi, bu kapsamda yapılacak çalışmaların Şanlıurfa İl MEM Stratejik Planı doğrultusunda planlanması ve hayata geçirilmesi projenin gerekçesini oluşturmaktadır. Bu kapsamda yönetici ve öğretmenlerin mesleki bilgi ve deneyimlerinin arttırılması, velilerin eğitim öğretim sürecinde aktif olarak katılımlarının sağlanması ve öğrencilerin akademik alandaki başarısının artırılmasına yönelik planlanan faaliyetlerin ilimizdeki eğitim öğretim kurumlarında yaygınlaştırılmasının ilimiz eğiyim potansiyelinin artırılmasına dayanak oluşturacağı öngörülmektedir.

Kaynak: Şanlıurfa Valiliği